Coaching

In bedrijven en instellingen komen geregeld vragen op die te maken hebben met thema’s als autonomie, inspiratie, zelfbeeld, keuzes – allemaal thema’s die centraal staan in zelfbepaling

Kort, effectief en intensief

Onze individuele coaching bestaat doorgaans uit 4 tot 8 intensieve gesprekken. We vinden het van groot belang dat een coachingtraject zo lang duurt als nodig, niet langer. De coach moet zichzelf overbodig maken. In het begin gaat de cliënt vaak snel vooruit. Daarna wordt de coaching langzaam afgebouwd: de cliënt leert zichzelf te coachen.

Tijdens de gesprekken wordt de aandacht gericht op thema's waarvan we uit onderzoek weten dat ze tot vooruitgang en ontwikkeling leiden; bijvoorbeeld op iemands sterke kanten, het hier-en-nu, niet alles wat in het verleden is mis gegaan. Door deze aanpak wordt veel tijd bespaard.

Werkwijze

Een coachingtraject bij Vonk-Zelfbepaling begint met een intake-gesprek. Hierin verkennen we waar je aan wilt werken, we kijken of de aanpak je bevalt en of het klikt tussen cliënt en coach. Dat laatste blijkt in onderzoek dé doorslaggevende factor te zijn voor het succes van een persoonlijk begeleidingstraject. Omdat Vonk-Zelfbepaling met meerdere coaches samenwerkt, kan een cliënt altijd makkelijk worden doorverwezen naar een collega als dat voor de 'klik' beter is.

In het intake-gesprek wordt gezamenlijk het gewenste resultaat van het traject vastgesteld. Er kan een offerte worden gemaakt voor het te verwachten aantal gesprekken en de kosten. Het is ook mogelijk dat de coach een ander advies geeft of een doorverwijzing. Als je zelf ook een goed gevoel hebt over het gesprek, kan meteen een vervolgafspraak worden gemaakt.

Voor wie?

Als onze benadering, zoals beschreven op deze website, je aanspreekt, is deze vorm van coaching in principe geschikt voor je. De coaching is niet zinvol voor depressieve mensen of mensen met specifieke problemen zoals bijvoorbeeld bij rouwverwerking, dwangneurose, fobie, verslaving. 

– Meer informatie over onze benadering en aanpak.
– Vragen of aanmelden via ons contactformulier. Vermeld je woonplaats, dan zoeken we een coach in jouw buurt.

Coaching