Workshop Je bent wat je doet: Zelfmanagement in de praktijk

Deze workshop sluit aan bij het onlangs verschenen boek van Roos Vonk: Je bent wat je doet, over zelfkennis en gedragsverandering. In deze workshop geeft ze aanvullingen, tips en uitleg. Enkele oefeningen uit het boek worden ter plekke uitgevoerd en toegelicht.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor iedereen die zichzelf een oppepper wil geven om tot zelfontwikkeling te komen, om nu eens écht dingen aan te pakken en werk te maken van je plannen en dromen, en je leven in eigen hand te nemen. Het kan gaan om het werken aan de overwinning een concreet obstakel, bijvoorbeeld

 • minder drinken/roken/eten/zitten/tv-kijken/internetten/luieren/stress
 • meer lezen/relaxen/mediteren/opruimen/tuinieren/gezond eten/sparen/bewegen/sporten
 • een punt zetten achter een ongezonde relatie of baan
 • een nieuwe baan/studie/relatie/bedrijf starten
 • meer tijd maken voor gezin/vrienden/hobby/meditatie/yoga/ontspanning
 • meer voor jezelf opkomen, opener zijn, minder snauwen, beter luisteren, geduldiger zijn, beschouwender worden, minder gauw opgeven of juist meer loslaten.

Hoezeer al deze doelen ook uiteenlopen, het onderliggende principe is toch steeds hetzelfde: het realiseren van nieuwe mogelijkheden in jezelf, tot bloei komen en trouw zijn en blijven aan je diepste waarden en je hoogste idealen.
Als je werk maakt van datgene wat je in je hebt, en wat je 'eigenlijk', 'een keer' zou willen doen, kom je tot volle zelfontplooiing. Waarom zou je daarmee wachten?


Wat gaan we doen?

De workshop bestaat uit twee delen:

 • Groot denken: oefenen in een andere manier van denken waardoor je anders tegen belemmeringen aan kijkt en je valkuilen en smoesjes kunt overwinnen
 • Klein doen: concrete, specifieke doelen stellen zodat je plannen uitvoerbaar worden en je het ook daadwerkelijk gaat doen. Want daar is het allemaal om begonnen in deze workshop.

Beide onderdelen bestaan uit een combinatie van lezing/presentatie en oefeningen/opdrachten.

Daarnaast gaan we ook oefenen met:
– lichaamshouding en 'power posing', om het zelfvertrouwen op te peppen en de invloed te ervaren van wat je doet (met je lichaam) op wat je denkt en voelt
– interactie met anderen, om te ervaren hoe je met je eigen gedrag de ander beïnvloedt, en hoe dat weer terugslaat op jezelf: je krijgt wat je geeft

Als deelnemer kun je naar eigen keus in stilte meedoen of deelnemen aan de interactie.

Wat/waar/wanneer?

De workshop is op vrijdag 12 september 2014 van 13.30 tot 17u in Driebergen. De prijs is 50 euro inclusief koffie/thee. De workshop wordt gegeven aan een groep van 25 à 50 deelnemers.
Vooraf wordt 'huiswerk' opgegeven uit het boek "Je bent wat je doet". Deelnemers die het boek nog niet hebben kunnen dit bij aanmelding bestellen met korting, voor € 15,-. Je kunt de workshop ook volgen zonder het boek, dan krijg je het huiswerk vooraf opgestuurd via mail.

Meer weten?

 • Reacties van deelnemers die aan eerdere workshops van Roos Vonk hebben meegedaan.
 • Korte video met sfeerimpressies van een verkorte workshop Je bent wat je doet bij Bol.com.
 • Contact en aanmelden

Waar wacht je op?

Hopelijk tot ziens!

do it - procrastination concept